Kardoen
Antiek soort. Verwant aan de artisjok,
ook wel overblijvende artisjok genoemd.
De bladsteel, die een paar weken voor
de oogst omwikkeld wordt met donkere
folie om ze te bleken, heeft een
frisse smaak. Bij vroege oogst (aug.),
zijn ze ook ongebleekt nog sappig en
lekker mals. Bij een late oogst (okt.) is
de smaak wat bitter en het gewas stugger.
De binnenste nerven, het hart en
de bloem zijn eetbaar. Zaaien vanaf april
onder glas, begin mei in de volle-grond.
Zowel blad als de bloem zijn mooi.
1 g | ca. 30 zaden
Latijnse naam Cynara cardunculus
Kiemduur in dagen ca. 20
Zaaitemp. ca. 14ºC
Zaaien onder glas: April-Mei
Zaaien vollegrond: Mei-Augustus
Bloeitijd/Oogsttijd: Juni-Oktober
Biologisch geteelde zaden * Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode, welke is vastgelegd en gecontroleerd door de stichting SKAL – nummer 026035 / NL-BIO-01
Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 10 november, 2019.